Asumis­­­liete­säiliöitä tyhjennetään ympäri vuoden

Huolehdi, että säiliösi tila riittää talven yli tai on tyhjennettävissä säällä kuin säällä.

Asumisessa syntyvien lietteiden säiliöitä tyhjennetään Etapin toimialueella ympäri vuoden, ei siis pelkästään kesäkaudella. Nykyaikaisin kalustoin ja tekniikoin lietesäiliöiden tyhjentäminen onnistuu hyvin myös talvikaudella. Siksi on hyvä huomioida jo ennen paukkupakkasia ja räntäsateita, että lieteauton kuljettajan on tärkeää löytää säiliö myös pimeällä ja lumisessa maassa.

Etappi ilmoittaa kiinteistön haltijalle jo etukäteen tekstiviestillä, millä viikolla lieteauto tulee, jotta siihen osataan varautua. Tyhjennysviikko löytyy myös jätelaskusta ja Etapin verkkopalvelu OmaEtapista.

Tarkistuslista talveen saostussäiliön haltijalle:

  • Saostus- ja umpisäiliöiden kannet tulee olla käsin avattavissa ja siirrettävissä. Mikäli kansi on sitä raskaampi, tulee se varustaa tyhjennysluukulla.
  • Huolehdi siitä, että säiliö on merkitty ja että se löytyy vuodenajasta riippumatta.
  • Merkitse kannen sijainti esimerkiksi aurauskepillä. Hukkakäynnistä peritään maksu, jos säiliötä ei löydy tai sille pääsyyn on este.
  • Talviaikaan on hyvä kolata polku lumesta säiliölle, jotta kuljettaja saa vedettyä imuletkun suoraan säiliölle.
  • Säiliön kannen päälle on hyvä jättää hieman lunta eristeeksi, jolloin kansi ei pääse jäätymään kiinni herkästi.
  • Tie säiliölle tulisi olla aurattu ja riittävästi hiekoitettu.

Huomioithan, että kuljettajan tekemästä ylimääräisestä työtä peritään lisämaksu, jos kuljettaja joutuu esimerkiksi luomaan lumet päästäkseen säiliön luo.

Vinkki

Huomioi esimerkiksi juhlapyhät etukäteen ja tarkista säiliön tilanne hyvissä ajoin, ennen kuin hätä on kädessä!

Tilaa ylimääräinen tyhjennys ajoissa

Säiliöt tyhjennetään automaattisesti kerran vuodessa. Ylimääräiset tyhjennykset tulee tilata itse. Hätätilanteiden välttämiseksi tilaa tyhjennys ajoissa, koska pikatilauksesta joudutaan perimään erillinen lisämaksu!

Etapin nettisivuilta löytyvät ohjeet, miten toimia, jos asumislietesäiliön kanssa tulee ongelmia illalla tai viikonloppuna. Arkipäivisin voi ottaa yhteyttä Etapin asiakaspalveluun klo 9–16.

Lue lisää asumislietteiden tyhjennyksestä

Muut artikkelit