Uu­si RE-pis­te nou­see La­pu­al­le

Etapin järjestyksessä toinen RE-piste on määrä avata asiakkaille syyskuussa. Lapualle rakentuu parhaillaan Etapin uusi RE-piste, joka mahdollistaa itsepalveluasioinnin 24/7.

Kuuntele podcast aiheesta

Lapuan RE-piste nousee nykyisen jäteaseman naapuriin Honkimäen teollisuusalueelle.

Lapuan jäteasema on perinteisesti ollut Etapin toiseksi vilkkain jäteasema Seinäjoen jälkeen, joten itsepalveluasioinnille on tarvetta asiakaskunnan keskuudessa.

– RE-pisteen maanrakennustyöt käynnistyivät viime marraskuussa ja talven aikana on tehty betonielementit ja perustukset. Harjakorkeus saavutettiin huhtikuussa, kertoo Etapin palvelupäällikkö Anna Mäntylä työmaan etenemisestä.

Mäntylän mukaan Lapuan asiakkailta on kantautunut viestiä, että siellä odotetaan jo kovasti uutta asiointipistettä.

Seinäjoelta hyvät kokemukset

Moderni kierrätysasema RE-piste otettiin ensimmäisenä käyttöön Seinäjoella vuonna 2021 ja asiakkaat ottivat se heti omakseen. Nykyaikaisessa RE. -konseptissa tarjotaan kotitalouksille mahdollisuutta asiointiin 24/7 itsepalveluna RE-appi –mobiilisovelluksella, mikä on saanut paljon kiitosta asiakkailta.

Tällä hetkellä Seinäjoen RE-pisteen asiointikäynneistä jopa 87 prosenttia tehdään jo itsepalveluna ja yli 60 prosenttia asioinneista tapahtuu perinteisten palveluaikojen ulkopuolella.

RE-appisovellusta on kehitetty niin, että se tulee jatkossa palvelemaan myös yrityksiä, taloyhtiöitä ja kuntia.

Tällä hetkellä Seinäjoen RE-pisteen asiointikäynneistä jopa 87 prosenttia tehdään jo itsepalveluna ja yli 60 prosenttia asioinneista tapahtuu perinteisten palveluaikojen ulkopuolella.

Kolmas RE-piste Kurikkaan

Kurikassa rakentamisen on suunniteltu alkavan vuoden 2024 aikana, jolloin RE-piste olisi valmis keväällä 2025.

Uudet Lapuan ja Kurikan RE-pisteet tullaan skaalaamaan saman konseptin mukaisesti kuin isompi versionsa Seinäjoella, mutta toteutuksen mittaluokka on asiointimääriin suhteutettuna pienempi. Palvelutaso tulee olemaan sama myös uusilla pisteillä.

Jäteasemilla ja RE-pisteellä asioitiin 134000 kertaa viime vuonna

Seinäjoen RE-pisteellä asiointeja 56000

Itsepalvelun osuus kaikista asioinneista RE-pisteellä 87%

Muut artikkelit