Öljyt kier­toon jäteasemalle

Etapin jäteasemilla otetaan ympäri vuoden vastaan erilaisia öljyjä. Pienemmät määrät voi toimittaa itse jäteasemille, isommat erät voidaan myös noutaa kotoa. Toiminta on kuntalaisille maksutonta.

Kuuntele podcast aiheesta

Etapin jäteasemille ja RE-pisteelle voi viedä käytettyjä vaihteisto-, hydrauliikka- ja moottoriöljyjä enintään 100 litraa kerrallaan.

Öljy tulee toimittaa astiassa, joka on käsin kaadettavissa keräysastiaan. Ilmajoen jäteasemalle voi viedä enintään 600 l. Öljytynnyrissä tulee olla aukko tyhjentämistä varten.

Mitä öljylle tapahtuu?

Öljyt toimitetaan jatkokäsittelyyn ja kierrätettäväksi. Niistä tehdään uusien öljytuotteiden ja bitumin raaka-ainetta.

Isompien öljyerien nouto

Vähintään 800 litran öljyerät noudetaan asiakkailta suoraan kotoa. Öljynoudot ja öljynkierrätyksen hoitaa STR Tecoil. Noudon voi tilata maksuttomasta numerosta 0800 07800 tai sähköpostilla: nouto@tecoil.fi. Öljyn tulee olla tynnyreihin tai IBC-kontteihin pakattuna paikassa, johon pääsee imuautolla. Tynnyreiden kannessa tulee olla imuletkun suulakkeen mentävä aukko.

Miten toimitan öljyn ja muut vaaralliset aineet keräykseen?

1

Kuljetusastian pitää olla tiivis. Astia ei saa vuotaa eikä läikkyä.

2

Jäteasemalla otetaan maksutta vastaan 100 litraa kerralla.
Öljyn tulee olla käsin kaadettavissa astioissa.

3

Kierrätykseen otetaan käytettyjä vaihteisto-, hydrauliikka-
ja moottoriöljyjä.

4

Öljyn sekaan ei saa laittaa vettä, bensaa, jäähdytinnesteitä tai polttoöljyä. Nämä, kuten kaikki muutkin vaaralliset aineet, tulee toimittaa jäteasemalle erikseen omissa astioissaan.

Lue lisää vaarallisista jätteistä

etappi.com

Muut artikkelit