Eta­pin toi­mi­alu­eel­la uu­si jä­te­mak­su­tak­sa

Lakeuden Etapin ja Lakeuden jätelautakunnan toimialueella tuli huhtikuun alusta lähtien voimaan uusi jätemaksutaksa. Poltettavan jätteen tyhjennysmaksuihin tuli korotuksia, jotka johtuvat yleisen kustannustason noususta sekä kuljetuspuolella että jätteen käsittelyssä.

Esimerkiksi 240 litran jäteastian tyhjennysmaksu nousi 10,8 prosenttia, mikä tarkoittaa 86 senttiä per tyhjennyskerta.

Korotus on maltillinen suhteessa uuteen palveluun.

Jätemaksutaksaan tuli uusi maksuluokka kaksilokeroastian tyhjennykselle.

Tyhjennysmaksu on 240 litran kaksilokeroastialle 7,91 euroa per tyhjennys. Tyhjennysmaksu 370 litran kaksilokeroastialle on 10,03 euroa tyhjennyskerralta.

Korotus on maltillinen suhteessa uuteen palveluun. Verrattaessa uuden jätemaksutaksan hintoja 240 litran poltettavan jätteen astian ja kaksilokeroisen 370 litran astian kesken, käytännössä biojätteen nouto kiinteistöltä maksaa 1,26 euroa.

Toimialueen jätehuollon perusmaksu eli ekomaksu nousi 15 prosenttia. Omakotitaloasukkaille korotus on 0,49 euroa kuussa eli yhteensä 5,88 euroa per vuosi. Vapaa-ajan asunnolle korotus on 1,93 euroa vuodessa. Perusmaksua ei ole nostettu kuuteentoista vuoteen.

Jätemaksutaksaan tuli paperilaskulle kahden euron lisämaksu, jolla ohjataan laskun vastaanottamiseen sähköisten kanavien kautta ja näin vähentämään paperijätteen määrää.

Muut artikkelit