Kimppa-astia sääs­tää eu­ro­ja mö­kil­lä

Uudenmaantien tiekunnan yhteinen jätepiste on kulkureitin varrella ja siten helposti saavutettavissa, Peter Hofstetter, Mikko ja Ilkka Loukola toteavat. Menossa mukana ovat koirat Ruska ja Lila.

Kihniön Uudenmaantien tiekunnan osakkailla on ollut jo kymmenkunta vuotta yhteinen jäteastia vapaa-ajankiinteistöillään. Tämä on osoittautunut toimivaksi ja edulliseksi ratkaisuksi verrattuna siihen, että kullakin mökkiläisellä olisi oma jäteastiansa. Eurojen lisäksi mökkitie säästyy jäteautoliikenteeltä.

– Kihniön kunnan liityttyä aikoinaan Lakeuden Etappiin tutkin hinnastoa ja päädyin laskelmissani siihen, että yhteisastia on paras vaihtoehto. Muut mökkiläiset olivat samaa mieltä ja päätimme hankkia jäteastian tiekunnan nimiin. Kimpassa ovat edelleen mukana kaikki osakkaat eli viisitoista taloutta. Tiekunta maksaa laskut jäteastian tyhjennyksistä ja kustannukset jyvitetään osakkaille määrävälein. Tämä hoituu vaivattomasti muun laskutuksen ohessa, kimppaisäntä Ilkka Loukola Uudenmaantien tiekunnasta kertoo.

Muut artikkelit