­”Aluekeräyspiste on hintansa väärti”

Kihniöllä mökkeilevä Pertti Ilkka perheineen käyttää Etapin aluekeräyspisteitä. Nämä ovat hänen mukaansa ehdottoman tarpeellisia, koska kaikkien mökkitie ei välttämättä kestä jäteauton painoa.

Kuuntele podcast aiheesta

Kihniöllä ahkerasti mökkeilevät Pertti ja Elina Ilkka Seinäjoelta käyttävät vapaa-ajan asuntonsa jätehuollon hoitamisessa Etapin aluekeräyspistettä.

– Aluekeräyspiste on hyvin tarpeellinen, koska mökkitiemme ei kestä painavaa jäteautoa. Tämä on hintansa väärti, Pertti Ilkka kiittelee ja kehuu samalla aluekeräyspisteiden siisteyttä.

Pertti Ilkka on lomaillut Kihniöllä jo kuusi vuosikymmentä hänen vanhempiensa hankittua mökkipaikan vuonna 1964. Hän muistaa ne ajat, kun jätehuolto tarkoitti samaa kuin kaatopaikka.

Aluekeräyspiste on hyvin tarpeellinen, koska mökkitiemme ei kestä painavaa jäteautoa. Tämä on hintansa väärti

Pertti Ilkka

– Mitään ei tuolloin kierrätetty, vaan jätteet metallista jääkaappeihin toimitettiin samaan kasaan. Toisin on nyt, kun kaikki mahdollinen lajitellaan ja kierrätetään niin kotona kuin mökilläkin.

– Aluekeräyspisteeseen päätyvää poltettavaa jätettä ei kerry kovin paljon, koska ekopisteelle viedään kartonki-, lasi-, metalli- ja muovipakkaukset. Etapin Kihniön jäteasemalle tulee poikettua silloin, kun on isompi erä esimerkiksi rautaromua, Pertti Ilkka kertoo.

Muut artikkelit