Asumis­liete-info – Ti­laa yli­mää­räi­nen tyh­jen­nys ajois­sa!

Kuuntele podcast aiheesta

Etappi huolehtii kiinteistöjen asumisessa syntyvien lietteiden tyhjennyksestä automaattisesti samalla tavalla kuin jäteastioiden tyhjennyksestäkin.

Näin homma toimii

– Saostus- ja umpisäiliöt tyhjennetään Etapin toimesta automaattisesti kerran vuodessa, mutta ylimääräiset tyhjennykset tulee tilata itse.

– Etappi ilmoittaa kiinteistön haltijalle jo etukäteen tekstiviestillä, millä viikolla lieteauto tulee, jotta siihen osataan varautua. Tyhjennysviikko löytyy myös jätelaskusta ja Etapin verkkopalvelu OmaEtappi.com:sta.

– Etapin nettisivuilta löytyvät ohjeet, miten toimia, jos asumislietesäiliön kanssa tulee ongelmia illalla tai viikonloppuna. Arkipäivisin voi ottaa yhteyttä Etapin asiakaspalveluun klo 9–16.

Vinkit ongelmatilanteisiin

Asumislietesäiliön tyhjennys kannattaa tilata kesäksi jo hyvissä ajoin, jotta vessa toimii varmasti lomalla. Lomaviikko tai viikonloppureissu mökillä voi mennä pieleen, jos käy niin, että vessa ei vedä.

– Tyhjennystarve kannattaa ennakoida loma-aikaa varten, koska myös kysyntää tyhjennyksille on silloin paljon. Säiliön tyhjennys on hyvä tilata vähintään kahta viikkoa ennen, jos haluaa varmistaa, että sen saa haluamallaan aikataululla, muistuttaa logistiikkavastaava Rita Roponen Etapista.

1

Tilaa tyhjennys ajoissa. Hätätilanteen aiheuttamasta pikatilauksesta joudutaan perimään erillinen lisämaksu!

2

Raivaa kasvillisuus ja merkitse säiliö niin, että se on helppo löytää. Huolehdi myös, että kiinteistön numero on näkyvillä. Hukkakäynnistä peritään maksu, jos säiliötä ei löydy tai sille pääsyyn on este.

3

Tarkista kansi. Saostus- ja umpisäiliöiden kannet tulee olla käsin avattavissa ja siirrettävissä. Mikäli kansi on sitä raskaampi, tulee se varustaa tyhjennysluukulla tai vaihtaa kevyempi kansi.

Muut artikkelit