Vähennä ruokahävikkiäsi näillä vinkeillä:

1

Vähennä kasvishävikkiä!

Pilko, raasta, soseuta ja heitä kastikkeiden tai laatikkoruuan joukkoon. Pakasta, paahda tai kuivata säilöön.

Olemme koonneet reseptejä nahistuneiden kasvisten pelastamiseksi! Katso reseptit tästä.

2

Pidä kaapit järjestyksessä

Siirrä vanhemmat ja helposti pilaantuvat elintarvikkeet jääkaapissa eteen ja näkyville.

Käy kuiva-ainekaappi lävitse tasaisin väliajoin ja suunnittele parasta ennen -päivää lähestyville tuotteille sopivat ruuat ja leipomukset lähiviikoille.

Myös pakastin olisi hyvä käydä läpi aika ajoin. Esimerkiksi lihaa ei kannata säilyttää pakastimessa yli kolmea kuukautta.

3

Tee vain tarpeeseen ja hyödynnä tähteet

Valmista ruokaa vain tarvittava määrä ja syö tähteet seuraavina päivinä tai pakasta ne. Kirjoita pakasteen päälle sisältö ja päiväys, jotta muistat syödä sen hyvissä ajoin.

4

Suunnittele hyvin

Suunnittele ruokaostokset pidemmäksi aikaa kerrallaan ja tee kauppalappu jo kotona. Vähennät hävikkiä ja säästät aikaa ruokakaupassa!

Muut artikkelit

Verkkosivuston evästeet

Lakeuden Etapin verkkosivuilla käytetään evästeitä kävijätilastointia ja käyttäjien tekemien valintojen tallentamista varten.

Välttämättömät evästeet

Välttämättömiä evästeitä käytetään sivuston kieliversioiden käyttöön ja hallintaan ja sivuston ylläpidon hallintaan.

Kolmannen osapuolen evästeet

Kolmannen osapuolen evästeitä käytetään kävijätilastointia ja käyttäjien tekemien valintojen tallentamista varten.

Lakeuden Etappi Oy seuraa verkkosivujensa kävijämääriä ja käyttötapoja Piwik Pron avulla. Evästeiden avulla kerätään tietoja esim.

  • sivuston kävijämäärästä
  • käytetystä selaimesta
  • käytettävistä sivustoista ja toiminnoista